Danska stjärntröjor och skånskt yllebroderi

Danska stjärntröjor och skånskt yllebroderi

Förmiddagar
Danske stjärnetröhjer
– 1700-1800-tals strikning i Danmark.

Med udgangspunkt i de strikkede, danske nattrøjer (spedetröjer) fra 17-1800-tallets bondedragt, vil jeg undervise i, hvordan man strikker stjerner og mønstre med og uden krydsmasker.

Strik en pung, taske eller et cover til en Ipad. Brug enten min opskrift eller kombiner din helt egen pung/taske/cover af de gamle mønstre fra bogen Strik danske stjernetrøjer.

Jeg har i forvejen lavet nogle små You Tube videoer med de forskellige teknikker, så medbring din smartphone eller IPad.

Kursledare
Vivian Høxbro

Vivian Høxbro er en dansk designer med mange års erfaring med håndstrik. Hun har haft opgaver for garnfirmaer og ugeblade, hun har som selvstændig lavet egne kit-kollektioner, undervist og holdt foredrag i mange lande, bl.a. i USA og Japan. Undervejs har hun studeret (målt, fotograferet tegnet og kopieret mønstre) fra 17-1800-tals trøjer på de danske museer. Det kom der en stor bog ud af med dokumentation af denne mønsterrigdom og historien om dansk strikkehistorie. Senere kom bogen om den første danske strikkebog fra 1845 og senest udkom bogen: Finurlig strik med “skoler” og designs, hvor skole-teknikkerne er brugt.

Material

Jeg medbringer
Mønstre, opskrifter, bøger og prøver og en strikke-ordbog dansk/svensk.

Deltagerne bør medbringe
1 ngl fint uldgarn, fx Softwool 1 ngl/50 g/ 275 m
eller
1 ngl halvt uld og halvt bomuld, fx Geilsk Bomuld og uld 1 ngl/50 g/45% bomuld og 55% uld,
eller
blot 1 ngl garn passende til p 2,5 mm.

Lige pinde 2,5 mm (gerne korte pinde, 20 cm),

5 strømpepinde 2,5 mm.

Desuden bruges en hjælpepind og nogle mærker (locking stitch markers).

Nål og saks

Blyant og viskelæder
… og en smartphone eller Ipad

 

Eftermiddagar
Skånskt yllebroderi

Under kursens får du lära dig broderiet från grunden: att överföra mönster till ylletyg, yllebroderiets stygn, monteringar och avslutningar, titta på gamla broderiet och höra om broderiets historia.

Kursledare
Eva Berg

Eva Berg har varit butikschef hos Hemslöjden Skåne och är utbildad på Handarbetets Vänner. Handens arbete har följt mig hela livet och jag har haft kurser i yllebroderi i nästan 30 år, både i Sverige och utomlands. Folkkonst från hela världen är en stor passion – att få möta människor och förmedla lusten och friheten i det skånska yllebroderiet är så roligt. Eva Berg har fått flera utmärkelser bl a mästarslöjdare i Skåne och är medförfattare i böckerna Yllebroderi berättande folkkonst från Norden och Brodera på ylle.

Material
En materialsats för ditt broderi inkl. allt material du behöver och ett kompendium ingår i materialavgiften.

Ta med om du har
Liten sybåge, prickstickningsnål, blyertspenna, knappnålar, sax, oblekt knyppeltråd 35/3.

 

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
6 – 10 juni  2022

Anmälan
Kursen är fullbokad. Du som skickar in din ansökan nu blir reserv.
Senast den 30 april 2022 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning på denna kurs, vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

Ekonomi

Kostnad
5 300 kr
Helpension måndag – fredag.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägget är 500 kr.